't Nonnetje Meer informatie over Restaurant 't Nonnetje: hetnonnetje.nl

Klassieke Aardappelmousseline

Restaurant 't Nonnetje

Ingrediënten

  • 1/2de kg aardappel (Bintje)
  • 10 cl room
  • 20 gr boter
  • Snuifje nootmuskaat
  • 1 t heelepel kruidenzout

Bereiding

  • Aardappelen in gelijkmatige stukken snijden en gaar koken. Daarna goed afgieten en kruiden, boter en room toevoegen. Stampen en door een zeef drukken.
  • Het geheel in de blender doen kan ook, maar het gevaar is dan dat de aardappel te lijmig wordt .

Briquedeeg

  • Briquedeeg is meestal iets dikker dan filodeeg. Ook loempiadeeg is in principe een andere deegsoort., al wordt briquedeeg ook wel veel ingezet voor loempia’s. Wordt kant en klaar verkocht bij Hanos, Sligro etc.

Extra Recepten:

Errata:

© Hans Melissen 2010 - webontwerp: Jolie