Apicius Meer informatie over Restaurant Apicius: restaurantapicius.com

Warme Bearnaisesaus

Restaurant Apicius

Ingrediënten:

  • 3 grote eidooiers
  • 2 eetlepels witte wijn
  • 1 eetlepel dragonazijn
  • Zout/ peper
  • 120 gram roomboter
  • 5 gram kervelblaadjes
  • 24 mooie dragonblaadjes

Bereidingswijze:

Klop de eidooiers, 1,5 eetlepel water, de wijn en de azijn, zout en peper in een kom schuimig.
Laat dit mengsel op laag vuur of au-bain-marie al kloppend dik worden. Let op dat het niet gaat koken.
Laat de boter smelten en roer de gesmolten boter zorgvuldig, met kleine hoeveelheden tegelijk, door het eidooiermengsel.
Roer de kervel en de dragon door de saus en breng de saus op smaak met zout en peper.

Extra Recepten:

Errata:

© Hans Melissen 2010 - webontwerp: Jolie